Nieuws

Minister ziet geen ruimte voor noodpakket tegen werkdruk en tekorten

Minister Arie Slob (Onderwijs) komt niet met een noodpakket tegen werkdruk en tekorten in funderend onderwijs. Dat schrijft hij in antwoord op vragen van Kamerlid Paul van Meenen (D66). Slob ziet momenteel geen ruimte om extra middelen beschikbaar te stellen.

PO-Raad, VO-raad en de vakbonden doen net voor de zomervakantie in een brief een dringende, gezamenlijke oproep aan het kabinet voor een noodpakket in de vorm van een totale investering van 423,5 miljoen euro voor het begrotingsjaar 2020. Daarvan is 237 miljoen bedoeld voor het primair onderwijs. Het noodpakket is nodig voor een aantal urgente vraagstukken in het primair en voortgezet onderwijs die het bieden van het beste onderwijs bedreigen.

De PO-Raad vindt het teleurstellend dat het kabinet nu niet de belangrijke en broodnodige verdere stap wil zetten naar eerlijke salarissen voor alle personeel in het primair onderwijs en het verkleinen van het loonverschil met het voortgezet onderwijs. Overigens hebben de partijen nog geen officieel antwoord gekregen op de brief waarin ze om het noodpakket vragen.