Nieuws

Nederlandse lerares genomineerd voor Global Teacher Prize

Daisy Mertens, lerares op basisschool De Vuurvogel in Helmond, staat in de top 10 van nominaties voor de Global Teacher Prize. De prijs wordt op 24 maart uitgereikt door The Varkey Foundation, een stichting in Dubai. Zeker tienduizend leraren van over de hele wereld hebben zich ingeschreven voor de prijs.

Doel van The Varkey Foundation is het imago van leraren wereldwijd verbeteren en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onderwijs. Daarom reiken ze elk jaar een miljoen dollar uit waarmee de beste leraar ter wereld iets kan betekenen voor de verbetering van het onderwijs.

De PO-Raad feliciteert Daisy Mertens van harte met haar nominatie voor de Global Teacher Prize. Het verhaal dat zij vertelt over het leraarschap is inspirerend. Op haar school zitten zo'n 440 leerlingen met dertig verschillende nationaliteiten. Veel leerlingen kampen met leer- en taalachterstanden.

UPDATE 25 maart 2019: De prijs is uitgereikt aan de Keniaan Peter Tabichi. De wiskunde- en natuurkundeleraar ontving op zondag 24 maart 2019 de prijs in Dubai. Tabichi staat voor de klas in de Keriko Mixed Day Secondary School in het plaatsje Pwani in Kenia, gelegen in een een regio waar droogte, extreme armoede en hongersnood problemen van alledag zijn. De winnaar staat al tijden 80% van zijn inkomen af om de arme jongeren uit de omgeving te voorzien van schooluniformen en schoolboeken. 

Het is de vijfde keer dat deze prijs, ook wel de 'Nobelprijs voor onderwijzer' genoemd, is uitgereikt.

De PO-Raad zet zich in om het belangrijke werk van Daisy Mertens en alle andere professionals die zich inzetten voor kinderen met onderwijsachterstanden, ook in de toekomst mogelijk te blijven maken, zie ook het bericht 'Nieuw achterstandenbeleid financiële strop voor asielzoekersscholen'. 

Meer weten over Mertens drijfveren? Bekijk dan deze video.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten