Nieuws

Nieuwsuur: Publieke sector: kabinet, kom met langetermijnvisie'

Kom met een langetermijnvisie. Die oproep doen Ageeth Ouwehand (bestuurder bij Actiz), Frank Paauw (politiechef regio Rotterdam) en Rinda den Besten (voorzitter van de PO-Raad) in Nieuwsuur aan het kabinet. Zowel de zorg, de politie en het onderwijs kampen met een hoge werkdruk en een tekort aan personeel. Het drietal analyseert in het item voor de eigen sector wat eraan schort. Gemene deler: een visie die verder reikt dan de vier jaar dat een kabinet in het zadel zit.

Den Besten geeft aan dat leraren vier jaar op de nullijn zaten en de lerarensalarissen daardoor flink zijn gaan achterlopen op die in de marktsector. Dat heeft het vak niet aantrekkelijker gemaakt. Het lerarentekort loopt de komende jaren op en dat gaat gevolgen hebben voor de kwaliteit van het onderwijs, vreest ze. De oplossingen waarmee het kabinet komt, zijn kleine oplossingen voor kortetermijnproblemen. 'Wat we nu doen, is pleisters plakken, maar de band is gewoon lek dus we moet iets veel fundamentelers doen', aldus Den Besten. 'We hebben op lange termijn visie nodig: wat voor soort leraren hebben we nodig? Hoe kijken we naar dat vak?'

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten