Nieuws

Premier Rutte en sociale partners hebben goed gesprek over problemen onderwijs

De PO-Raad, VO-raad en vakbonden hebben woensdagmiddag een goed, inhoudelijk overleg gehad met minister-president Rutte en minister Slob. Onderwerp van gesprek waren de forse en groeiende personeelstekorten in het primair en voortgezet onderwijs en de hoge werkdruk.

In het overleg hebben sociale partners nogmaals de urgentie van de problematiek toegelicht. ,,Het is niet dagelijks dat de minister-president en het funderend onderwijs met elkaar in gesprek gaan. Dit toont aan hoe hoog de nood is en dat de urgentie van de personeelstekorten en de te hoge werkdruk ook door het kabinet wordt erkend als maatschappelijk probleem’’, aldus Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad.

PO-Raad, VO-raad en bonden vroegen voor de zomer om een noodpakket voor het funderend onderwijs in de vorm van een totale investering van 423,5 miljoen euro voor 2020. Met dat geld kan serieus werk worden gemaakt van de nijpende personeelstekorten en hoge werkdruk. Minister Slob wees het gevraagde noodpakket af. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen afgelopen september bood premier Rutte een opening voor extra investeringen. De sociale partners deden daarom een dringend beroep op de premier tot een gesprek.

In dat gesprek hebben sociale partners met de premier en minister de breedte van de problematiek en verschillende oplossingsmogelijkheden daarvoor verkend. Over wat dit concreet voor het onderwijs betekent, volgt eind oktober nader overleg.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten