De Wiki wordt opgebouwd door artikelbijdragen van schoolbestuurders of stafmedewerkers rond relevante thema’s binnen het primair onderwijs. In de Wiki kun je artikelen zoeken, toevoegen, bewerken en aanvullen. Ook is het mogelijk daar bestanden of links naar bijvoorbeeld onderzoeken aan te koppelen.

Artikelen zoeken

Het is belangrijk om alle teksten te voorzien van een onderwerptag. Dit maakt het mogelijk om binnen de Wiki op onderwerp te zoeken. Ook is het mogelijk zelf een zoekterm in te voeren die alle artikelen binnen de Wiki doorzoekt.

Artikelen toevoegen

Op de startpagina van de Wiki en in de rechterkolom van de Wiki-pagina’s vind je de knop ‘Voeg wiki-artikel toe’. Hiermee kan een nieuw artikel worden aangemaakt. De volgende onderdelen moeten daarvoor worden ingevuld: titel, samenvatting, tekst van het artikel (body), eventuele afbeeldingen, eventuele links, onderwerptags. Bij het invullen van de onderwerptags doorzoekt de website de bestaande database met tags zodat je gebruik kunt maken van een tag die al bestaat.

Artikelen bewerken (wijzigen/aanvullen)

Kom je een artikel tegen dat aanvullingen of wijzigingen vergt, dan kun je artikelen bewerken. Kies het artikel dat je wilt bewerken en ga bovenaan de pagina naar ‘bewerken’. Hier kan de bestaande tekst worden bewerkt en kun je tekst of links en afbeeldingen toevoegen. Bij revisie-informatie kun je uitleg geven bij de wijzigingen die je maakt. Dit helpt andere auteurs te begrijpen waarom je een tekst hebt aangevuld of gewijzigd.

Tip

Bij het taggen van je bericht is het handig zoveel mogelijk gebruik te maken van een bestaande tag. Op die manier wordt voorkomen dat van het zelfde onderwerp verschillende tags in omloop zijn en zorgen we ervoor dat de informatie optimaal aan elkaar wordt gelinkt. Bestaat er voor jouw onderwerp nog geen tag, dan kun je die uiteraard gewoon zelf aanmaken.