Vensters

In Vensters wordt cijfermatige informatie over scholen verzameld in één systeem. Het gaat bijvoorbeeld om eindtoetsresultaten, leerlingenpopulatie, financiën en personeel. In hun ManagementVenster zien scholen en besturen hun eigen trends, resultaten en prognoses in de vorm van rapportages. De PO-Raad en VO-raad ontwikkelen Vensters in samenspraak met de scholen en in samenwerking met Kennisnet.

Scholen op de kaart

Scholen kunnen de informatie publiceren op scholenopdekaart.nl en voorzien van een toelichting. Zo ontstaat een duidelijk profiel van de school. Ouders gebruiken de website om scholen te vergelijken wanneer ze zich oriënteren op een school voor hun kind. En scholen gebruiken de website in hun communicatie met ouders en de Inspectie van het Onderwijs. Heeft een school zijn schoolpagina op scholenopdekaart.nl goed gevuld? Dan is het samenstellen van de Vensters schoolgids letterlijk één muisklik werk.

Bijeenkomsten Vensters 2019

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Vensters, zoals de nieuwe schoolgids module en Mijn scholen op de kaart? Heeft u individueel behoefte aan uitleg of samen met uw collega's. De PO-Raad organiseert in 2019 verschillende bijeenkomsten. Meer informatie over de bijeenkomsten of workshops vindt u hier.

Nieuwsbrief

Vensters wordt doorlopend verbeterd en aangevuld. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden via de nieuwsbrief van Vensters. Meteen aanmelden? Klik dan hier

Meer weten?

Op vensters.nl is alle informatie beschikbaar om aan de slag te gaan. Heeft u vragen over het aanmelden? Neem dan contact op met Kennisnet via servicedesk@kennisnet.nl of 0800-3212233 (maandag tot en met vrijdag van 9 – 17 uur). Algemene vragen over Vensters en Scholen op de kaart mailt u aan vensters@poraad.nl.

Bestanden bij dit onderwerp

Laatste nieuws

  • Wil je onderzoeken hoe tevreden je leerlingen en hun ouders zijn? Of wil je inzicht in de tevredenheid van je medewerkers? Dat kan nu, want de afnameperiode voor dit schooljaar gaat vandaag, op 1 november, van start. Dat betekent dat het direct mogelijk is om via Vensters nieuwe onderzoeken te starten. 

  • Alle leden van de PO-Raad hebben een mailing ontvangen met een Deelnameovereenkomst, een Verwerkersovereenkomst en nieuwe Gebruiksvoorwaarden van Vensters. Om aan politiek en maatschappij te kunnen laten zien dat we verantwoording serieus nemen, willen we de inzet van Vensters daarbij officieel bekrachtigen. 

  • Aan het einde van de week ontvangen alle leden van de PO-Raad een mailing met een Deelnameovereenkomst, een Verwerkersovereenkomst en nieuwe Gebruiksvoorwaarden van Vensters.

Agenda

Net aangekondigd

Pagina's

Komende evenementen

Meer agenda-items

Animatie Scholen op de Kaart

Een basisschool kiezen voor je kind is best lastig. De animatie Scholen op de kaart helpt je op weg. Je ziet er welke informatie je vindt en hoe je scholen vergelijkt op www.scholenopdekaart.nl.

Scholenopdekaart.nl

Scholenopdekaart.nl biedt ouders en professionals inzicht in de kwaliteit van de scholen in de buurt.

Goed voorbeeld

Bekijk hier een voorbeeld van een school die haar vensters in Scholenopdekaart.nl goed gevuld heeft.

Vensters nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste editie van de Vensters nieuwsbrief.

Sociale veiligheid monitoren met Vensters

Zo voldoet u eenvoudig aan uw monitoringsplicht voor de nieuwe wet Sociale Veiligheid. 

Planning Vensters 2018-2019

In dit overzicht ziet u eenvoudig wat er wanneer voor u te doen is rond Vensters en Scholen op de kaart.