Vensters

In Vensters wordt cijfermatige informatie over scholen verzameld in één systeem. Het gaat bijvoorbeeld om eindtoetsresultaten, leerlingenpopulatie, financiën en personeel. In hun ManagementVenster zien scholen en besturen hun eigen trends, resultaten en prognoses in de vorm van rapportages. De PO-Raad en VO-raad ontwikkelen Vensters in samenspraak met de scholen en in samenwerking met Kennisnet.

Scholen op de kaart

Scholen kunnen de informatie publiceren op scholenopdekaart.nl en voorzien van een toelichting. Zo ontstaat een duidelijk profiel van de school. Ouders gebruiken de website om scholen te vergelijken wanneer ze zich oriënteren op een school voor hun kind. En scholen gebruiken de website in hun communicatie met ouders en de Inspectie van het Onderwijs. Als scholen hun schoolpagina op Scholen op de kaart goed vullen, kan de website op termijn de schoolgids vervangen. 

Nieuwsbrief

Vensters wordt doorlopend verbeterd en aangevuld. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden via de nieuwsbrief van Vensters. Meteen aanmelden? Klik dan hier

Meer informatie

Op vensters.nl is alle informatie beschikbaar om aan de slag te gaan. Heeft u vragen over het aanmelden? Neem dan contact op met Kennisnet via servicedesk@kennisnet.nl of 0800-3212233 (maandag tot en met vrijdag van 9 – 17 uur). Algemene vragen over Vensters en Scholen op de kaart mailt u aan vensters@poraad.nl.

Laatste nieuws

Scholenopdekaart.nl

Scholenopdekaart.nl biedt ouders en professionals inzicht in de kwaliteit van de scholen in de buurt.

Goed voorbeeld

Bekijk hier een voorbeeld van een school die haar vensters in Scholenopdekaart.nl goed gevuld heeft.

Vensters nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste editie van de Vensters nieuwsbrief.

Sociale veiligheid monitoren met Vensters

Zo voldoet u eenvoudig aan uw monitoringsplicht voor de nieuwe wet Sociale Veiligheid. 

Planning Vensters 2016-2017

In dit overzicht ziet u eenvoudig wat er wanneer voor u te doen is rond Vensters en Scholen op de kaart. 

Vensters.nl is vernieuwd!

Met achtergrondinformatie over de producten van Vensters, handige updates en tips voor het gebruik.