Onderwijsbegroting 2015: Samen aan de slag voor beter onderwijs

Met de begroting voor 2015 bekrachtigt het kabinet de gezamenlijke ambitie van PO-Raad en kabinet om het onderwijs verder te verbeteren.

Aidadreef officieel geopend door Staatssecretaris Dekker

Maandag 8 september werd de nieuwe locatie van de PO-Raad, VO-raad en Schoolinfo officieel geopend door Staatssecretaris Dekker.

Het Jonge kind - Portret van Stichting Prodas

In de media en politiek is de laatste tijd volop aandacht voor het jonge kind. Voor schoolbesturen en de PO-Raad is het al langer een veel besproken en belangrijk onderwerp.

Recente tweets @PO_Raad

Discussieer mee

Tablets zijn leuk, maar voornamelijk voor thuisgebruik. Voor het onderwijs blijven ze van ondergeschikt belang.

Toolbox

In de toolbox  vindt u rekeninstrumenten die u kunnen helpen bij uw bedrijfsvoering

» Uw toolbox

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op met de Helpdesk of gebruik de zoekfunctie. 

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de PO-Raad of bellen met 030 - 31 00 933.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in het primair onderwijs aan de cao-tafel. De PO-Raad sloot op 2 juli 2014 een onderhandelaarsakkoord met de werknemersorganisaties over een nieuwe cao PO. Klik hier voor het laatste nieuws over de CAO. 

Cao-bijeenkomst voor schoolleiders

Na eerdere cao-bijeenkomsten voor schoolbestuurders en P&O-ers, organiseert de PO-Raad op 26 september een cao-bijeenkomst voor schoolleiders. De reguliere bijeenkomst voor schoolleiders in de Schoolleiderskamer wordt eenmalig verbreed tot een informatiebijeenkomst voor álle schoolleiders. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier

Vragen over de CAO PO?

Heeft u vragen over het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe CAO PO? Bekijk dan de webchat of lees de veel gestelde vragen en de antwoorden

Nieuws

Op 10, 11 en 13 november organiseert de PO-Raad drie bijeenkomsten van de kennisgroep Financiën. Op deze bijeenkomsten zal de actualiteit rondom bekostiging van het PO worden besproken. Denkt u aan de overheveling van het buitenonderhoud en de uitwerking van de verschillende akkoorden.
De komende tijd gaan ruim veertig scholen in het primair onderwijs van start met de realisatie van hun Gezond Schoolplein.
Met de begroting voor 2015 bekrachtigt het kabinet de gezamenlijke ambitie van PO-Raad en kabinet om het onderwijs verder te verbeteren. Afspraken die zij voor de zomer maakten over bijvoorbeeld het verder integreren van ICT in het onderwijs, kunnen worden verzilverd. De PO-Raad zet haar schouders eronder om die ambities uit het Bestuursakkoord waar te maken.
Prinsjesdag was bij mij thuis vroeger altijd een speciale dag. De hele familie zat dan ’s avonds voor de televisie. Mijn moeder vooral omdat ze benieuwd was naar de jurk van de koningin. Ik omdat ik hoopte dat ik mijn vader op het beeldscherm voorbij zag komen die met zijn collega’s van de Nationale Reserve bij de rijtoer een onderdeel van de erewacht vormde. Op Prinsjesdag was hij altijd aan het werk in Den Haag. Op school had Prinsjesdag een iets andere betekenis. In de vijfde en Rinda

zesde klas keken we met de klas naar de tv, zoals vandaag ook op veel scholen in groep 7 en 8 het geval zal zijn geweest. Dan hadden we eerst de kranten geanalyseerd en waren we simpelweg nieuwsgierig naar wat de koningin ging zeggen.

In het kader van de participatiewet zijn woensdag 10 september tien jonge vrouwen met een achterstand op de arbeidsmarkt in het onderwijs aan de slag gegaan als zorg-assistent. Zij zullen, met name in kleuterklassen, de leerkracht ondersteunen met een aantal uitvoerende werkzaamheden: de kinderen helpen met handen wassen, jas ophangen, naar het toilet gaan, et cetera.
Het advies van de Onderwijsraad om scholen zelf te laten bepalen hoe ze een sociaal veilige omgeving creëren voor leerling en leraar, sluit aan bij de overtuiging van PO-Raad en VO-raad. Zij zien pesten als een fors probleem en werken daarom aan een plan om het aan te pakken. Een in de sectoren ontwikkeld plan van aanpak is effectiever, stellen ze, dan extra wetgeving zoals staatssecretaris Sander Dekker wil.