Vacature Projectmedewerker informatieproducten

Heb je affiniteit met data- en software? Wij bieden een baan in een belangrijke sector waarin je het verschil kunt maken én waarin je kunt doorgroeien. Als projectmedewerker informatieproducten bouw je aan de ontwikkeling van webapplicaties voor alle basisscholen. We zoeken iemand die nieuwsgierig is, applicatieontwikkeling interessant vindt en in de onderwijssector aan de slag wil gaan. Oftewel: een veelzijdige projectmedewerker die van aanpakken weet en daarmee een maatschappelijke bijdrage wil leveren binnen het onderwijs. Ervaring met ICT is geen must, enthousiasme wel.

De functie

Samen met de VO-raad werkt de PO-Raad aan de ontwikkeling van diverse online informatieproducten voor scholen, besturen en samenwerkingsverbanden. De teams van de Raden ontwikkelen en beheren deze online applicaties voor ruim 10.000 gebruikers. Deze applicaties helpen scholen en besturen met sturing op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en ondersteunen ze bij hun verantwoording.

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de applicaties goed gebruikt kunnen worden door scholen besturen. Onze gebruikers beoordelen de diensten gebruiksvriendelijk en krijgen ze een goed antwoord op vragen en oplossingen voor problemen.

Je mag ook zelfstandig projecten initiëren binnen de scope van de programmadoelstellingen op basis van jouw interesses, zoals het (door)ontwikkelen van vragenlijsten  en rapporten (bijv. over tevredenheid van leerlingen) of scholen helpen bij het samenstellen van hun schoolgids. Effectief betekent dit:

 • Gebruikerswensen inventariseren en uitwerken zodat deze opgepakt kunnen worden door het ontwikkelteam
 • Deelnemen aan SCRUM-events
 • Contact met stakeholders
 • Functioneel testen van (nieuwe) websites/applicaties
 • Artikelen schrijven voor de nieuwsbrief
 • Support van gebruikers (e-mail/telefonisch)
 • Workshops geven

Daarnaast krijg je een inhoudelijk thema onder je hoede waarbij je je je bezighoudt met de data die we krijgen en verwerken. Je wordt verantwoordelijk voor de tevredenheidsonderzoeken van scholen OF accounthouder DUO. In beide gevallen gaat het om het monitoren van data die door een externe partij aangeleverd wordt en we vertalen naar informatie voor scholen en besturen.

Wij vragen

Je houdt van aanpakken, bent leergierig en wilt je (verder) ontwikkelen op het vlak van ICT-applicatieontwikkeling. Ook heb je interesse dan wel affiniteit met de onderwijssector. Daarnaast:

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Beschik je over bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit;
 • Heb je een scherpe antenne voor relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
 • Durf je vragen te stellen,
 • Heb je oog voor detail, werk je gestructureerd en behaal je resultaat;
 • Werk je graag samen in een team en met andere stakeholders;
 • Je hebt graag contact met eindgebruikers per telefoon of per email en vindt het leuk voor een groep te staan; communicatief sterk is daarmee één van jouw competentie;
 • Affiniteit en/of ervaring met het onderwijs is een pré.

Wij bieden

Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. De PO-Raad biedt een marktconform salaris (schaal 10, CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal €4.670 per maand o.b.v. een fulltime dienstverband), een eindejaarsuitkering van 8,3% en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Een combinatie van thuis en op kantoor werken is in deze functie goed mogelijk. Vier dagen werken kan in overleg. Daarnaast werk je in een professioneel, jong en enthousiast team met legendarische (karaoke)borrels en uitjes en is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Over de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de scholen en de schoolbesturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. De PO-Raad is inmiddels een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is informeel én professioneel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.

Meer weten of solliciteren?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, mail dan je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie projectmedewerker informatieproducten’. Voor meer informatie over deze functie kun je per e-mail terecht bij Anouk Folstar, manager Dienstverlening.