Vacature Adviseur public affairs

Beschik je als adviseur public affairs over een goed ontwikkeld politiek inzicht en ben je continu op de hoogte van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen? Heb je affiniteit en ervaring met of in het primair onderwijs? En wil je samen met ons meewerken aan onze missie goed onderwijs voor alle kinderen? Dan is deze baan bij de PO-Raad echt iets voor jou! 

Wat ga je doen?

Als adviseur public affairs ben je verantwoordelijk voor het regisseren van de belangenbehartiging van de PO-Raad. Je adviseert het bestuur over public affairs-strategieën en de daarbij behorende acties en je zorgt ervoor dat de organisatie een heldere en consistente positie heeft in het politieke speelveld. Ook zoek je voortdurend naar manieren om de politieke agenda van de PO-Raad te positioneren en te realiseren. Bijvoorbeeld door het verhaal van de PO-Raad onder de aandacht te brengen van politici, werkbezoeken te organiseren en ervoor te zorgen dat de PO-Raad aan tafel zit bij belangrijke gesprekken. Daarbij werk je veel samen met de adviseurs binnen ons bureau én met onze leden (schoolorganisaties).

Wie ben jij? 

Je bent een gedreven en communicatief vaardige netwerker die zowel zelfstandig als in een team goed functioneert. Je bent enthousiast, ondernemend en voelt je op je gemak in een dynamische werkomgeving. Dankzij je ervaring kan je als geen ander de belangen en doelen van verschillende partijen samenbrengen om zo draagvlak te creëren en kansen te benutten.  

Wat neem je mee? 

 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als adviseur public affairs 
 • Inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen, relevante wet- en regelgeving en stakeholders binnen het primair onderwijs
 • Ruime ervaring in het onderhouden en ontwikkelen van een relevant politiek netwerk
 • Ervaring met bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen binnen organisaties 
 • Kennis van communicatiemethoden en –technieken en het vakgebied in algemene zin

Wat bieden wij jou? 

 • Een afwisselende functie voor 32-36 uur per week
 • Een salaris van maximaal €5.439,- (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) per maand bij en fulltime dienstverband van 38 uur, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring 
 • De mogelijkheid om zowel thuis als vanuit ons kantoor in Utrecht (naast station Overvecht) te werken
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 232 vakantie-uren, vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Als de woon- werkafstand meer dan 10 km is, behoort een NS-Businesscard tot de mogelijkheden
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een goede werksfeer en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen binnen een professionele, informele cultuur 

Dit is de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Via bezoeken, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering zijn onze leden betrokken bij de standpuntbepaling van de PO-Raad. De PO-Raad is daarmee een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat bij ons voorop. Het gaat immers om de toekomst van onze kinderen en daarmee ook de toekomst van Nederland. Daarom blijven wij ons inzetten voor goed onderwijs voor alle kinderen. 

De afdeling Communicatie, Public Affairs & Vereniging richt zich op de positionering van de PO-Raad en ondersteunt de vereniging bij haar kerntaken: belangenbehartiging, dienstverlening en sectorontwikkeling. Het collegiale en informele team bestaat uit 10 collega’s.

Meer weten en solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Visser, Manager Communicatie, Public Affairs & Vereniging.
Telefoonnummer 06 – 51691900. 

Stuur je korte motivatie en CV voor 27 januari 2023 naar de afdeling HR via vacature@poraad.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.