Vacature Assistent-controller

Ben jij een financiële alleskunner? En draag jij het onderwijs een warm hart toe? Dan is deze functie binnen de VO-raad en de PO-Raad echt iets voor jou! 

Wat ga je doen?

In deze leuke dynamische functie van assistent-controller ben je niet alleen de rechterhand van de controller, maar ook een sleutelfiguur in zowel de project- als financiële controle binnen de organisatie. Je begeleidt de projectleiders ten aanzien van budget opstellen, via uitvoering tot verantwoording van diverse projecten. Jij bent de schakel tussen de uitvoering van de projecten en de middelen die hiervoor beschikbaar zijn. Hierbij maak je gebruik van de projectadministratie in AFAS.

Naast deze projectbegeleiding ben je ook intensief betrokken bij het uitvoeren van balanscontroles. Je zorgt hierbij voor een accurate en betrouwbare financiële rapportage en analyse.

Voor het management maak je voortgangsrapportages en je adviseert hen, gevraagd én ongevraagd, over inzet op projecten, de voortgang en mogelijkheden tot samenwerking tussen projecten en organisaties onderling. Je signaleert en bewaakt de risico's binnen de projecten en vertaalt deze door naar de verenigingen. In deze veelzijdige financiële rol heb je een strategische blik en een hands-on mentaliteit. Met de controller werk je mee aan de afhandeling van processen en de P&C-cyclus. Een mooie afwisselende baan dus!

Wie ben jij? 

Je hebt in eerste instantie affiniteit met financiën, balanscontroles en projectmatig werken. Je geniet van de uitdaging om binnen de gegeven kaders de ruimte te benutten om het doel te bereiken. Je hebt kennis van het AFAS-systeem of bent in staat je dit vlot eigen te maken. Waar je de mogelijkheid ziet tot verbetering van de financiële en administratieve processen en informatievoorziening rond projecten, weet je dit te agenderen. Je bent een teamplayer, beschikt over een analytisch vermogen, je bent communicatief vaardig en resultaatgericht. Je werkt graag in een dynamische omgeving en vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt minimaal HBO denkniveau en een afgeronde financiële opleiding. 

Wat bieden wij? 

  • 36-40 uur per week, werktijden in overleg tussen 08:00 en 18:00 uur
  • Een professionele én gezellige werkomgeving
  • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling vindt plaats in schaal 10 (bruto maandsalaris minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bij een fulltime dienstverband)
  • Flexibiliteit en mogelijkheden tot (deels) hybride werken
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%
  • Mogelijkheid om extra compensatieverlof op te bouwen
  • Reiskostenregeling of NS-Business Card als je reisafstand naar ons kantoor bij station Utrecht Overvecht meer dan 10 kilometer is 
  • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen


Meer weten en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Ömer Kaya, clustermanager bedrijfsvoering via of 06-45396290. Je sollicitatie kun je voor 15 april a.s. mailen naar vacature@poraad.nl

De VO-raad en de PO-Raad

De VO-Raad en de PO-Raad zijn de sectororganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs. De verenigingen behartigen de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Via bezoeken, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering zijn onze leden betrokken bij de standpuntbepaling van de VO-Raad en de PO-Raad. De raden zijn daarmee een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast zijn de beide raden aanjagers van innovatieve projecten en kennisdeling voor het onderwijs. Kwaliteit staat bij ons voorop. Het gaat immers om de toekomst van onze kinderen en daarmee ook de toekomst van Nederland. Daarom blijven wij ons inzetten voor goed onderwijs voor elk kind.