Vacature junior adviseur onderwijskansen

Wil jij werken aan goed onderwijs en gelijke kansen voor alle kinderen? Word dan junior adviseur in het team onderwijskansen bij de PO-Raad.  

Wat ga je doen? 

Als junior adviseur onderwijskansen werk je op verschillende manieren aan veilig en kansrijk onderwijs. Zo zoek je de ene dag met sectorpartners naar manieren om school voor ieder kind een veilig te plek te maken, en spreek je de volgende dag met een schoolbestuurder om te horen hoe zij in haar organisatie omgaat met de vrijwillige ouderbijdrage.  

Bij je start in onze organisatie, werk je samen met collega-beleidsadviseurs om onze sector en de PO-Raad goed te leren kennen. Uiteindelijk werk je toe naar je eigen beleidsportefeuille, waarin volop ruimte is voor eigen plannen en ideeën. Je adviseert daarnaast het dagelijks bestuur bij het bepalen van onze strategie en je werkt mee aan onze lobby in Den Haag. Samen zorgen we ervoor dat schoolorganisaties (onze leden) zo goed mogelijk hun werk kunnen doen en zo kunnen werken aan onze missie: goed onderwijs voor alle kinderen. 

Natuurlijk doe je je werk niet alleen: je maakt in deze rol deel uit van een enthousiast team binnen het cluster Strategie & Advies. Ook werk je samen met onze collega’s van het Steunpunt Passend Onderwijs en trek je regelmatig samen op met de VO-raad, LOWAN en sectorraad GO.

Wie ben jij?  

 • Je hebt affiniteit met het onderwijs en een flinke dosis politiek-bestuurlijke sensitiviteit.   
 • Je gaat georganiseerd aan de slag en deinst niet terug voor een ingewikkeld rapport of een complex vraagstuk.  
 • Je bent proactief en daadkrachtig  
 • Je kunt je analyses vertalen naar concrete adviezen voor ons dagelijks bestuur, de vereniging en onze samenwerkingspartners. Je werkt daarbij graag samen met je collega’s, onze leden en adviseurs van andere organisaties.  
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied onderwijswetenschappen of bestuurskunde.  

Wat bieden wij? 

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week vanaf 1 januari. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Een voltijdsdienstverband is bespreekbaar.  
 • De kans om jezelf te ontwikkelen tot een ervaren beleidsadviseur. Daarbij kan je hulp krijgen van een professionele coach.  
 • Je verdient tussen de €3.226,- en €5.090,- (afhankelijk van ervaring), gebaseerd op schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. De PO-Raad heeft een 38-urige werkweek.  
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,3%, 8% vakantiegeld en een pensioenregeling bij het ABP.  
 • 232 vakantie-uren bij een voltijdsdienstverband en de mogelijkheid tot opbouwen van extra compensatieverlof.  
 • Je kan zowel thuis als op kantoor werken, inclusief internet- en thuiswerkvergoeding. We zorgen ook voor een bureaustoel en beeldscherm voor je thuiswerkplek;   
 • Als je reistijd naar ons kantoor bij station Utrecht Overvecht meer dan 10 kilometer is, krijg je een reiskostenvergoeding of een NS-Business Card.  

Organisatieprofiel  

De PO-Raad is een sectorvereniging voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Meer weten en solliciteren  

Solliciteren kan tot 3 december 2023. Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Stijn Temmen, clustermanager Strategie & Advies (06 – 57 28 93 09).   
De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op 8 december. De tweede gespreksronde is op 13 december.