Vacature medior beleidsadviseur bekostiging

Als beleidsadviseur bij de PO-Raad behartig je de belangen van schoolorganisaties in het primair onderwijs. Je houdt je veel bezig met het adviseren van het bestuur van de vereniging op het gebied van de financiën van de scholen. Samen met een collega beleidsadviseur analyseer je bij nieuw overheidsbeleid wat voor financiële gevolgen dit heeft voor schoolorganisaties in het primair onderwijs en zie je het als een uitdaging om dit in gewone mensen taal uit te leggen.

Je hebt affiniteit met werkgeverszaken, zoals CAO’s en pensioenen en je vindt het leuk om na te denken over de (financiële) consequenties van mogelijke aanpassingen op deze gebieden. Je neemt waar nodig deel aan overleggen met beleidsmedewerkers van de vakbonden en/of het ministerie van OCW. Je vindt het leuk om, waar nodig, hierover te sparren met je collega's, schoolbestuurders, controllers en andere belanghebbenden.  

Organisatieprofiel 

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De leerling staat centraal. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.   

Wie ben jij? 

Je neemt een frisse, adequate en enthousiaste blik mee naar de PO-Raad. Je wil je verder ontwikkelen door het opdoen van ervaring en scholing. Je beschikt over een goed analytisch vermogen, bent creatief, communicatief en initiatiefrijk. Je kunt je inleven in de leden van de PO-Raad. 

 • Academisch werk en denkniveau en een afgeronde economische / bedrijfskundige academische of hogeschool opleiding;
 • Ervaring met het maken van (Excel) rekenmodellen; 
 • Nieuwsgierig en leergierig; 
 • Aandacht voor details;
 • Werkervaring in het (primair) onderwijs is een pré; 
 • Teamspeler.

Wat bieden wij? 

 • Een full time dienstverband van 38 uur, maar werken in deeltijdverband van minimaal 32 uur per week is bespreekbaar;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Inschaling in schaal 11 (max. € 5.230,-), je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden en begeleiding van ervaren collega's;
 • Gezellige werksfeer.

Meer weten en solliciteren 

Stuur je voor 27 juni motivatiebrief en CV naar vacature@poraad.nl.  Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Reinier Goedhart, telefoonnummer 06 25 34 10 33.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.