Vacature programmamanager PO-Academie

Ben jij een gedreven en ervaren programmamanager met een passie voor leren en ontwikkelen in organisaties? Voor onze PO-Academie zoekt de PO-Raad een programmamanager.

Wat ga je doen? 

De PO-Academie organiseert professionaliseringsactiviteiten voor bestuurders, schoolleiders en adviseurs in het primair onderwijs. Denk aan leergangen, intervisietrajecten en workshops. We bestaan nu enkele jaren en de komende periode willen we de ambitie in de vereniging om meer aandacht te hebben voor professionalisering van schoolorganisaties verder ten uitvoer brengen. 

Als programmamanager coördineer je de activiteiten van de PO-Academie en neem je het voortouw in deze groei. Samen met je collega’s vertaal je de doelen uit onze strategische en kwaliteitsagenda naar concreet aanbod voor de Academie. De komende periode werk je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuw aanbod op het gebied van bestuurlijk leiderschap. Je bent als programmamanager niet personeelsverantwoordelijk. Dit ligt bij de manager van het cluster Dienstverlening, waar de Academie onder valt. 

Daarnaast denk je mee over het versterken van de gehele dienstverlening vanuit de PO-Raad. Dit vertaal je vervolgens naar een specifieke strategie voor de Academie. Ook heb je regelmatig contact met onze leden en relevante externe partners om te zorgen dat ons aanbod aansluit op de behoeften uit de sector. 

Wie ben jij ?

 • Je hebt ruime ervaring met programmamanagement en het verder ontwikkelen van een academie, bij voorkeur in een vereniging. 
 • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en weet handig om te gaan met verschillende belangen, zowel intern als extern. 
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden met relevante externe partners en diverse stakeholders.
 • Je bent proactief, ondernemend en je hebt een resultaatgerichte houding, waarbij je in staat bent om strategisch te denken en tegelijkertijd samen met je team praktisch ,  uitvoerend en organisatorisch bezig bent. 
 • Kennis en affiniteit met het primair onderwijs is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week. 
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling vindt plaats in schaal 12 (bruto maandsalaris minimaal 5247, en maximaal 6737 bij een fulltime dienstverband) 
 • Flexibiliteit en mogelijkheden tot (deels) hybride werken
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Mogelijkheid om extra compensatieverlof op te bouwen
 • Reiskostenregeling of NS-Business Card als je reisafstand naar ons kantoor bij station Utrecht Overvecht meer dan 10 kilometer is 
 • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
  Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectorvereniging voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

In het team van de PO-Academie werk je samen met twee adviseurs Leren & Ontwikkelen, een backofficemedewerker en een communicatieadviseur. Samen werk je aan het ontwikkelen én uitvoeren van ons professionaliseringsaanbod. 
 

Meer weten en solliciteren 

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Nienke Deelstra, clustermanager Dienstverlening (06 13 96 52 56). Je sollicitatie kun je tot en met woensdag10 april maart sturen naar vacature@poraad.nl.