Vacature Projectassistent

Vind je het leuk om mee te werken en te ondersteunen in uitdagende onderwijsprojecten? Ben je helder in je communicatie, enthousiast, initiatiefrijk, en doortastend? Studeer je onderwijskunde en ben je op zoek naar een bijbaan? Ook dan zijn we in je geïnteresseerd. We bieden naast een leuke bijbaan je ook een interessante leerplek aan binnen het projectteam van Goed worden en goed blijven. 

Wat ga je doen? 

Als projectondersteuner is jouw eerste taak om je collega’s binnen de projecten Goed worden en goed blijven (GWGB) en Nieuwkomers zoveel mogelijk te ondersteunen bij organisatorische en administratieve werkzaamheden. Het ene  moment organiseer jij bijeenkomsten, het andere moment handel je overeenkomsten met externe partijen af of maak je de administratie van het project in orde. 

Wij vragen 

Een enthousiaste, doortastende en proactieve collega die overzicht weet te bewaren voor zichzelf en voor het projectteam. Je bent digitaal vaardig. Je kunt goed zelfstandig aan het werk, hebt een goed relativeringsvermogen en bent flexibel. Je kunt op een professionele manier communiceren en bent de Nederlandse taal goed machtig. 

Wij bieden 

  • Een tijdelijk dienstverband van 16-24 uur tot uiterlijk 1 aug 2025 of zolang de projecten lopen.
  • Werkdagen en uren in overleg. 
  • Een marktconform salaris (schaal 8, CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring)
  • Vakantiegeld 8%
  • Eindejaarsuitkering 8,3%
  • 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband
  • Mogelijkheid tot opbouwen van extra compensatieverlof 
  • Deels betaald ouderschapsverlof
  • Mogelijkheid tot hybride werken
  • Internetvergoeding 
  • Thuiswerkvergoeding
  • Prima pensioen bij het ABP
  • Tegemoetkoming in reiskosten en/of NS Businesscard vanaf 10 km 
    woon-/werkverkeer
  • Fietsregeling
  • Een afwisselende functie in een professionele maar ook informele organisatie

Over Goed worden en Goed blijven 

‘Raise the bar, close the gap’, deze uitspraak van de pedagoog Micheal Fullan vormt het uitgangspunt voor het programma Goed worden, Goed blijven. In dit programma ondersteunen we scholen en besturen die door de inspectie van het onderwijs als zeer zwak of onvoldoende zijn beoordeeld. Daarnaast ondersteunen wij scholen en besturen die zichzelf risicovol achten. Het projectteam bestaat uit een programmamanager en drie projectcoördinatoren.

Over nieuwkomers 

Het onderwijs aan nieuwkomers, zoals (kinderen van) asielzoekers, statushouders, arbeidsmigranten en expats, vraagt extra aandacht. Ook voor deze kinderen is het belangrijk dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze komen echter vaak halverwege een schooljaar, met achterstanden en trauma’s, maar zonder papieren in een klas.
Een belangrijke succesfactor in het organiseren van het onderwijs voor nieuwkomers is goede regionale samenwerking. Hiervoor zetten wij ons op sectorniveau in. We bieden ondersteuning aan scholen en besturen op het gebied van de bekostiging van nieuwkomersonderwijs. We doen dit samen met LOWAN, het centrum voor eerste opvang en onderwijs aan nieuwkomers. Richting de politiek behartigen wij samen de belangen van deze kinderen. 

Over de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.  PO-Raad is inmiddels een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is informeel én professioneel. De PO-Raad is een kleine organisatie met professionals waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is. 

Meer weten en solliciteren 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, mail dan een korte motivatie en cv voor 13 oktober naar de PO-Raad: vacature@poraad.nl, o.v.v. van projectondersteuner. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Nienke Deelstra of bij Nicole Tersteeg, projectondersteuner (06 22164894)