Vacature Secretaresse/assistent

Als assistent is jouw eerste taak om onze adviseurs te ondersteunen door hen zoveel mogelijk organisatorische en administratieve werkzaamheden uit handen te nemen, daarbij hoort complex agendabeheer en het stellen van de juiste prioriteiten. Het ene moment notuleer je een vergadering of bestuurlijk netwerk, het andere moment verzamel je informatie voor rapportages en projectplannen. Verder help je bij het plannen en voorbereiden van uiteenlopende bijeenkomsten/netwerken en ondersteun je mede de werkzaamheden van de verenigingscommissies waarin onze leden de strategie voor het onderwijs uitwerken.

Bij interesse voor een 1,0 fte aanstelling kunnen de werkzaamheden worden uitgebreid met ondersteunende werkzaamheden voor de Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs (GO). De PO-Raad en de Sectorraad werken inhoudelijk en organisatorisch samen.

Wij vragen

Een enthousiaste collega met een stevige persoonlijkheid. Je weet ook onder tijdsdruk overzicht te houden en te bewaken. Je hebt kennis en ervaring in het werken met geautomatiseerde systemen (Office en AFAS) en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Je neemt initiatieven en bent reflectief.

Wie ben jij

Het is voor deze functie belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, flexibel en proactief bent. Daarnaast hebt je oog voor de behoefte van collega’s. Je bent daarnaast een kei in het organiseren van overleggen, bijeenkomsten en evenementen. Door je goede gevoel voor bestuurlijke verhoudingen weet je bovendien met tact om te gaan met verschillende belangen en je bent in staat om op een professionele manier te communiceren met onze leden. Wij vinden dat een goede secretaresse/assistent zaken overziet, altijd een stap voor loopt en het aandurft de eigen grenzen te bewaken.

Wij bieden

 • Een dienstverband van 24 – 38 uur in een dynamische werkomgeving 
 • Een marktconform salaris (schaal 7, CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3.636,- per maand op basis van een fulltime dienstverband)
 • Vakantiegeld 8%
 • Eindejaarsuitkering 8,3%
 • 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband
 • Mogelijkheid tot opbouwen van extra compensatieverlof 
 • Deels betaald ouderschapsverlof
 • Mogelijkheid tot hybride werken
 • Internetvergoeding van €25,- per maand;
 • Thuiswerkvergoeding
 • Prima pensioen bij het ABP
 • Tegemoetkoming in reiskosten en/of NS Businesscard vanaf 10 km  woon-/werkverkeer
 • Fietsregeling
 • Daarnaast werk je in een professioneel team en is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Over de PO-Raad en de Sectorraad GO

De PO-Raad is de sectororganisaties voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het (speciaal) basisonderwijs. Via bezoeken, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering zijn onze leden betrokken bij de standpuntbepaling van de PO-Raad. De raad is daarmee een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het onderwijs. Kwaliteit staat bij ons voorop. Het gaat immers om de toekomst van onze kinderen en daarmee ook de toekomst van Nederland. Daarom blijven wij ons inzetten voor goed onderwijs voor elk kind. De Sectorraad GO heeft deze rol voor het Gespecialiseerd Onderwijs en hierin werken beide raden nauw samen.

Meer weten en solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, mail dan je motivatie en cv naar de PO-Raad: vacature@poraad.nl, o.v.v. van sollicitatie Secretaresse/assistent PO-Raad. 
Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Marleen Kalden, Bestuurssecretaris bij de PO-Raad (06 82131038) of bij Miriam Wijbenga, assistent Strategie en Advies bij de PO-Raad (06 51344929).