Vacatures Verenigingscommissies Kwaliteit en Onderwijskansen

Wil jij bijdragen aan een sterke PO-Raad? Meld je dan aan voor de Verenigingscommissie Kwaliteit en Onderwijskansen. 

Deze commissies zijn verbonden aan de thema’s uit de Strategische Agenda ‘De kracht van het collectief’ en als lid van de Verenigingscommissie ben je mede verantwoordelijk voor het realiseren van onze strategische ambities. Soms werk je samen met de voltallige commissie, soms in subgroepen.

Naast de strategische agenda adviseer je het bestuur van de PO-Raad gevraagd en ongevraagd over actuele vraagstukken en ontwikkelingen.

Tijdens regiobijeenkomsten en ALV’s informeren de commissies de leden van de vereniging over de voortgang, uitdagingen en dilemma’s. Het bureau van de PO-Raad ondersteunt de Verenigingscommissies.

Praktische informatie 

De Verenigingscommissies bestaan uit vijftien tot twintig leden (bestuurders van onderwijsorganisaties), die een afspiegeling vormen van de sector. Het bestuur benoemt de leden van de commissies voor de periode van de Strategische Agenda.  

Als lid van een Verenigingscommissie zit je dicht op het vuur. Je zorgt voor de ontwikkeling en de realisatie van het beleid, oefent invloed uit op de koers van de vereniging en verbreedt je netwerk met collega bestuurders.

De commissies komen iedere tweede vrijdag van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur (met lunch) bijeen op het kantoor van de PO-Raad in Utrecht.

Het lidmaatschap kost je ongeveer een dag per maand.  

Verenigingscommissies Kwaliteit en Onderwijskansen

De Verenigingscommissie Kwaliteit zoekt drie leden. De commissie is georganiseerd in drie subgroepen, te weten Basisvaardigheden, Kwaliteitszorg besturen en Brede opdracht onderwijs. De commissie is specifiek op zoek naar leden met expertise op het terrein van bestuurlijke kwaliteitszorg.

Voor de Verenigingscommissie Onderwijskansen zoeken we drie nieuwe leden. Hierbij zijn we met name op zoek naar leden met ervaring met een doorgaande lijn kinderopvang-po/vo in hun onderwijsorganisatie en leden met expertise op het gebied van inclusie.

Solliciteren en meer weten

Interesse? Solliciteer en deel (kort) jouw motivatie en ervaring. Dit kan uiterlijk tot en met 14 februari 2024. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sander Dankelman