Nieuws

Handleiding bij staking van 14 februari

Op woensdag 14 februari staken de medewerkers in het primair onderwijs in Noord-Nederland. De vakbonden hebben de medewerkers van scholen uit Friesland, Groningen en Drenthe opgeroepen om het werk neer te leggen. Hier vindt u een handleiding met alle zaken waar werkgevers aan moeten denken voor, tijdens en na de staking. 

Op 18 januari hebben de vakbonden AOb, CNVO, FNV en FvOv de staking in Noord-Nederland uitgeroepen, gesteund door de PO-Raad, AVS en PO in Actie. De bonden zullen de staking ongeveer een week voor 14 februari formeel aanzeggen bij de PO-Raad als werkgeversorganisatie. Bonden zullen de medewerkers van scholen in Friesland, Groningen en Drenthe oproepen tot een dag volledige werkonderbreking. Er wordt een dag geen les gegeven en ook geen ander werk verricht. Met de oproep van de vakbonden valt de staking onder het recht op collectief actievoeren.

Leden van de PO-Raad vinden achter de inlog van mijn.poraad.nl meer informatie over de ledenpeiling over de acties van het PO-front en een voorbeeldbrief voor ouders over de staking op 14 februari.

Naar de handleiding >

Downloads

278.01 kB