Nieuws

Project Baanbrekers ondersteunt schoolbesturen met banenafspraak

Voor schoolbesturen die nieuwe banen willen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking maar op zoek zijn naar een manier om daar mee te beginnen, gaat het project Baanbrekers van start. De PO-Raad en VO-raad spannen zich met het nieuwe Project Baanbrekers in om individuele schoolbesturen extra te ondersteunen bij het realiseren van de banenafspraak. 

Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad: “We willen mensen met een arbeidsbeperking meer kans geven in onze maatschappij. Dat gaat ook over onze eigen leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. Het is onze maatschappelijke plicht om hen een extra handje te geven, maar ik zie ook dat dit voor scholen geen eenvoudige opdracht is. Daarom ondersteunen we samen met de VO-raad dit doel met het project Baanbrekers. Laten we samen het verschil maken voor de mensen die het hard nodig hebben.”

Praktische ondersteuning

Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs onderschrijven het doel van de banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Tegelijkertijd geven de besturen aan veel moeite te hebben om passende banen te creëren als gevolg van een combinatie van knelpunten. Daarom is gekozen voor een strategie waarbij er vooral aandacht is voor het oplossen van de praktische knelpunten die spelen bij het deelnemende schoolbestuur. Het gaat bijvoorbeeld over functiecreatie, het vinden van goede kandidaten voor een functie, het organiseren van de begeleiding, meer inzicht in beschikbare middelen en beschikbare ondersteuning.

Meer informatie over het project Baanbrekers vind je hier.