Nieuws

Freddy Weima gekozen als nieuwe voorzitter PO-Raad

De Algemene Ledenvergadering heeft ingestemd met de voordracht van Freddy Weima als nieuwe voorzitter van de PO-Raad. Weima wordt voor een eerste termijn van vier jaar benoemd en start op 15 april bij de sectororganisatie. Hij zal in zijn functie als voorzitter samen optrekken met vicevoorzitter Anko van Hoepen.

Freddy Weima: ,,Het primair onderwijs is een geweldige sector. Er werken ruim 180.000 toegewijde vrouwen en mannen aan goed onderwijs voor anderhalf miljoen leerlingen in het basis- en speciaal onderwijs. De komende tijd staan we voor een grote en belangrijke opdracht: sterk uit de coronacrisis komen met alle aandacht voor onderwijskwaliteit en kansengelijkheid. Daar zijn structurele investeringen voor nodig. Ik ga me daar sterk voor maken en heb er heel veel zin om daar samen met de leden van de PO-Raad en alle andere partijen in en om het primair onderwijs aan te werken.’’

Weima is sinds eind 2012 directeur-bestuurder van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering en samenwerking in het onderwijs. Daarvoor heeft Weima gewerkt bij verschillende ministeries en het CAOP.

Lees meer over Freddy Weima in dit interview en nieuwsbericht over zijn voordracht.

Benoeming leden Algemeen Bestuur

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden ook twee nieuwe leden voor het Algemeen Bestuur van de PO-Raad benoemd: Astrid Berendsen (voorzitter College van Bestuur bij De Onderwijsspecialisten) en Omar Ramadan (voorzitter College van Bestuur bij Sophia Scholen). Binnenkort stellen we deze leden uitgebreider voor op de website.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten