Nieuws

Neem je tevredenheidsonderzoeken weer af via Vensters

Wil je onderzoeken hoe tevreden je leerlingen en hun ouders zijn? Of wil je inzicht in de tevredenheid van je medewerkers? Dat kan nu, want de afnameperiode voor dit schooljaar gaat vandaag, op 1 november, van start. Dat betekent dat het direct mogelijk is om via Vensters nieuwe onderzoeken te starten. 

Vorig jaar namen 2.109 scholen de Vensters-vragenlijst voor leerlingtevredenheid af. Onze nieuwe vragenlijst, die we hebben opgesteld in samenwerking met Praktikon, werd zeer goed ontvangen. Met deze vragenlijst onderzoek je de tevredenheid en de sociale veiligheid van leerlingen. Het doorleveren van de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid (MSV) aan de inspectie is via Vensters heel eenvoudig. Je krijgt met het onderzoek dus niet alleen waardevolle informatie, maar je voldoet ook aan de monitoringsplicht. Je hebt tot en met april om de tevredenheid te onderzoeken.

Op scholenopdekaart.nl publiceer je vervolgens hoe tevreden je leerlingen en hun ouders zijn. Bekijk de animatie en een kort overzicht over de onderzoeken en klik op 'lees verder' voor verdere uitleg en handige tips!