Nieuws

Volkskrant: 'Duizenden kinderen onnodig thuis'

Duizenden kinderen zitten 'volstrekt onnodig' thuis doordat een deel van de scholen en gemeenten onvoldoende zijn best doet een passende onderwijsplek te vinden. Dat zei voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert gisteren in de Volkskrant. Dullaert is aanjager van het 'thuiszitterspact' en bestudeerde vanuit die functie de afgelopen maanden de thuiszittersproblematiek.

Zowel staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs als de PO-raad en de VO-raad, koepelorganisaties voor primair- en voortgezet onderwijs, herkennen de problematiek. Een van de knelpunten is een slechte samenwerking tussen gemeenten, scholen en instanties voor jeugdhulp. 

PO-Raad herkent problematiek

De PO-Raad herkent de problematiek, maar liet de Volkskrant ook weten dat er op vele plekken wél goed wordt samengewerkt en dat kinderen daar niet tussen wal en schip vallen. Dat laat volgens de PO-Raad ook zien dat de oplossingen regionaal moeten worden gevonden. Woordvoerder: ,,Maar er zijn inderdaad plaatsen waar het nog beter kan en moet als je kijkt naar samenwerking, geld en afstemming. Passend onderwijs moet echt nog landen in de scholen en zich vormen. Ons ideaalbeeld is maatwerk oplossingen voor ieder kind. Wij zullen de samenwerkingsverbanden en schoolbesturen daar telkens op blijven wijzen."

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten