Nieuws

Vakbonden kondigen staking aan in Overijssel en Gelderland

De onderwijsvakbonden roepen hun leden uit het primair onderwijs in de provincies Overijssel en Gelderland op tot een staking gedurende een dag op woensdag 30 mei. Dat hebben onderwijsvakbonden formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad.

De PO-Raad heeft de formele aanzegging van de regionale actie ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv. De bonden hebben de PO-Raad gevraagd om haar leden op de hoogte te stellen van deze aankondiging en hen te verzoeken om de ouders tijdig in te lichten. 

Het collectief actierecht is neergelegd in artikel 6 van het Europees Sociaal Handvest. Door de formele aankondiging die de PO-Raad  heeft ontvangen zijn de deelnemers aan de collectieve acties beschermd tegen oneigenlijke sancties van de werkgever.

Schoolbesturen vinden in de handleiding informatie over alle zaken waar werkgevers aan moeten denken voor, tijdens en na de staking. Leden van de PO-Raad kunnen ook contact opnemen met de Helpdesk voor vragen over de actie.

Aanzeggingsbrief PO-Raad 30 mei 2018
169.77 KB
Bevestiging ontvangst aanzeggingsbrief actie 30 mei 2018
76.14 KB