Nieuws

Pagina’s over financiën op website PO-Raad aangepast

De pagina’s over de financiën van het primair onderwijs op de website van de PO-Raad zijn anders ingedeeld. De informatie is verdeeld in drie hoofdstukken met actuele berichten, achtergronden en beschikbare ondersteuning. We denken dat schoolorganisaties hiermee makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben over de financiën van hun organisatie. Als je opmerkingen hebt over de pagina's of belangrijke informatie mist, dan horen wij dat graag. 

Het onderwerp Financiën is op de website van de PO-Raad te vinden bij Arbeidszaken & Bedrijfsvoering. Op die pagina kun je rechts snel naar de themapagina Financiën. De themapagina is sinds kort verdeeld in de volgende hoofdstukken: Financiën actueel, Financiën en verantwoording (met brochures, toelichtingen en achtergronden) en Toolbox en bijeenkomsten financiën (met de beschikbare ondersteuning voor schoolorganisaties). 

Financiën actueel 

Op de pagina Actueel vind je een lijst met verwijzingen naar recente informatie. Dat zijn bijvoorbeeld actuele nieuwsberichten met een financieel aspect, jaarlijkse regelingen van OCW, meldingen van DUO, et cetera. Het is de bedoeling dat je hier alle actuele informatie vindt die van belang is voor jouw financiële bedrijfsvoering. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt met actuele zaken. 

Schermafbeelding

Financiën en verantwoording 

In het hoofdstuk Financiën en verantwoording vind je de belangrijkste regelingen, toelichtingen en achtergronden. Hier kun je makkelijk dingen terugzoeken en krijg je meer uitleg over achtergronden. Deze pagina wordt de komende tijd verder aangevuld. De informatie van de voormalige themapagina over de vereenvoudiging bekostiging is voornamelijk terug te vinden op deze pagina. De vereenvoudiging bekostiging is immers nu de actuele regeling voor de bekostiging. 

Schermafbeelding

Toolbox en bijeenkomsten financiën  

Op de pagina Toolbox en bijeenkomsten vind je alle beschikbare ondersteuning voor schoolorganisaties. Dat zijn diverse bijgewerkte modellen over bekostiging, begroting, verantwoording, personele lasten, et cetera. Daarnaast vind je hier de verwijzingen naar de kennisgroep Financiën. Dit jaar staan er 7 bijeenkomsten gepland van de kennisgroep (waarvan 5 als digitaal vragenuur en 2 als bijeenkomst in het midden van het land). De modellen op deze pagina’s worden steeds actueel gehouden en je vindt een verwijzing naar de eerstvolgende bijeenkomst. 

Schermafbeelding
computer ict