Nieuws

Nieuwe ronde subsidieregeling watertappunten van start

Deze week woonde minister Van Nieuwenhuizen de landelijke opening van Nationale Kraanwaterdag bij op OBS de Taaltuin. Dit jaar werken alle 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven hieraan mee. Vandaag staat volledig in het teken van ‘Slim omgaan met kraanwater’ en ruim 7.000 basisschoolklassen en bso-groepen gaan hier vol enthousiasme mee aan de slag. Ook regionaal vinden openingen plaats en onthullen diverse schoollocaties zelfs een watertappunt aan alle leerlingen.

De belangstellingsregistratie voor de Subsidieregeling watertappunten ronde 2 is geopend: een financiële tegemoetkoming om het drinken van kraanwater op meer scholen te stimuleren. Als school ben je dit jaar vrij om een buiten- of binnenwatertappunt aan te schaffen. Heeft jouw school interesse? Maak je belangstelling kenbaar tot en met 14 oktober 2020 op Mijngezondeschool.nl!

,,Met deze watertappunten stimuleren we kinderen en jongeren om water te drinken in plaats van frisdrank. En het is een mooie bijkomstigheid dat elke school zelf het model watertap kan kiezen dat bij de situatie van school past. We hopen dat door het plaatsen van veel watertappunten op scholen water het voorkeurdrankje wordt van de komende generaties'', zegt Michaela Schonenberger, projectleider watertappunten

Lees meer over de regeling