Nieuws

Staatssecretaris Blokhuis danst mee met de 'energizer' tijdens werkbezoek aan een Gezonde School

Hoe ziet een Gezonde School er precies uit en hoe word je een Gezonde School? Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam een kijkje bij IKC De Waterlelie in Zoetermeer. Kinderen, ouders, leraren van de school en de Gezonde School adviseur van de GGD lieten zien hoe het is om een Gezonde School te zijn. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, was ook aanwezig bij het werkbezoek.

Den Besten: ,,Basisschool De Waterlelie is een vrolijke en ontspannen school waar bewegen volledig geïntegreerd is in het lesprogramma. Inspirerend om te zien!’’ Tijdens het bezoek lieten leerlingen zien wat de school allemaal doet om zo gezond mogelijk te zijn: veel bewegen en gezond eten. De deelnemers aan het bezoek werden ook flink aan het werk gezet. Samen met de leerlingen deden zij enthousiast mee aan de bewegingsoefeningen en ‘energizers’ tussen de lessen door.

De PO-Raad ondersteunt scholen bij het bevorderen van een gezonde leefstijl. De sectororganisatie trekt daarbij samen op met de VO-raad, MBO Raad, GGD GHOR Nederland en het RIVM Centrum Gezond Leven in het programma Gezonde School, dat scholen helpt op een structurele wijze aan gezondheid te werken. In het programma is aandacht voor verschillende thema’s, waaronder Voeding, Bewegen & Sport en Rookvrije scholen. Scholen kiezen zelf aan welk thema ze willen werken. Voldoen ze op dat thema aan alle eisen, dan krijgt de school een themacertificaat. Na het behalen van minimaal één themacertificaat ontvangt de school het vignet Gezonde School en mag deze zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.