Nieuws

Digitaal Veiligheidsplan nu ook voor besturen

Sinds 1 september is het Digitaal Veiligheidsplan School & Bestuur beschikbaar. Dit is een nieuwe, uitgebreide versie van het bestaande Digitaal Veiligheidsplan van Stichting School en Veiligheid. Scholen kunnen nu online samenwerken met het schoolbestuur bij het vormgeven van hun veiligheidsplan. Schoolbesturen kunnen een aantal zaken al centraal ‘klaarzetten’ voor hun scholen zoals zaken die speciale aandacht moeten krijgen, centrale afspraken en manieren waarop met het plan in de school gewerkt kan gaan worden. 

Sinds de lancering in 2015 zijn er meer dan 3.300 veiligheidsplannen aangemaakt door scholen in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Onder schoolbesturen kwam hierbij de wens naar voren voor een online omgeving waarin informatie gedeeld kan worden: het Digitaal Veiligheidsplan School & Bestuur is hier het antwoord op.

Het Digitaal Veiligheidsplan School & Bestuur is een online tool van Stichting School & Veiligheid en is gratis beschikbaar via https://digitaalveiligheidsplan.nl/schoolenbestuur.