Nieuwe expertisepunten voor rekenen-wiskunde en digitale geletterheid
Op 17 november gaf demissionair minister Paul het startsein voor het online Expertisepunt Rekenen-Wiskunde. Dit expertisepunt moet de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs bevorderen. Afgelopen woensdag volgde het Expertisepunt digitale geletterdheid.
De expertisepunten maken deel uit van het Masterplan basisvaardigheden en bieden informatie, inspiratie en praktische tips. Zowel voor het gespecialiseerd, primair, voorgezet als middelbaar beroepsonderwijs. Het Expertisepunt Rekenen-Wiskunde heeft een aantal speerpunten, waaronder het koppelen van vragen uit de praktijk rondom rekenen en wiskunde aan beschikbare expertise, het werken aan een landelijke infrastructuur voor vakdidactisch onderzoek en het ondersteunen van professionals.
Het Expertisepunt Rekenen-Wiskunde wordt uitgevoerd door het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht en de vakinhoudelijke verenigingen voor wiskunde (NVvW) en rekenen (NVORWO).
Digitale geletterdheid
SLO en Kennisnet hebben, samen met partners in het onderwijs, het Expertisepunt digitale geletterdheid ontwikkeld. Hier vind je informatie over beleid en dagelijkse praktijk. De website is nog in ontwikkeling maar binnenkort vind je hier ook actuele informatie, tips en inspiratie en komt er een loket waar onderwijsprofessionals hun vragen kunnen stellen.
Expertisepunt Burgerschap
De nieuwe expertisepunten zijn een aanvulling op het Expertisepunt Burgerschap, een samenwerking tussen Stichting School & Veiligheid, het Kennispunt MBO Burgerschap, SLO en ProDemos – huis voor democratie en rechtsstaat. Het expertisepunt is een vervolg van de projecten ‘Burgerschap op de Basisschool’ van School & Veiligheid in samenwerking met de PO-Raad en het project ‘Versterking burgerschap vo’ van de VO-raad en het Kennispunt MBO Burgerschap.
Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrieven van de expertisepunten. Dit kan via de verschillende websites van de expertisepunten.