Nieuws

Deze week: ALV en PO-Raad Congres ‘Kennis voor morgen’

Op donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni vinden respectievelijk de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het congres ‘Kennis voor morgen’ van de PO-Raad plaats. In dit bericht leest u de laatst stand van zaken rondom deze evenementen. 

Congrescentrum Papendal (bij Arnhem) zal op donderdag 9 en vrijdag 10 juni in het teken staan van het primair onderwijs. Na een inlooplunch start op donderdag om 13:30 uur de ALV van de PO-Raad. Leden kunnen de agendastukken bekijken op mijnporaad.nl. Na de ALV en een korte pauze zullen Alexander Rinnooy Kan en Paul Schnabel de aanwezigen meenemen in hun visie op ons onderwijs. Beide hoogleraren hebben in hun carrière van nabij waargenomen hoe het onderwijs in Nederland werkt. Vanaf 18:00 uur gaat vervolgens Raad van State-lid Hans Borstlap in gesprek met de zaal over het cao-proces en zijn rol als bemiddelaar bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor het primair onderwijs. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. De heer Borstlap zal ook deelnemen aan dit diner, zodat u de mogelijkheid krijgt om in een kleinere groep met hem te spreken.

PO-Raad Congres ‘Kennis voor morgen’

Op vrijdag 10 juni is Congrescentrum Papendal het decor voor het PO-Raad Congres ‘Kennis voor morgen’. Het congres zal om 09:10 uur plenair geopend worden door PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten, gevolgd door een keynote van Arjen Lubach en de preview van de War Child schoolmusical 'De Koning te Rijk'. Daarna is er een zeer gevarieerd aanbod van lezingen, masterclasses, workshops en 20-minuten-sessies gericht op een breed publiek. Een uitgebreid overzicht hiervan vindt u hier.

De dag zal worden afgesloten met een politiek debat. Met de verkiezingen van maart 2017 in het vooruitzicht, zullen politici met elkaar en met de zaal in debat gaan over de vraag: wat heeft het primair onderwijs nodig van een volgend kabinet? De aanwezige politici, die allen nauw betrokken zijn bij het opstellen van het verkiezingsprogramma van hun partij, zijn: Loes Ypma (Kamerlid PvdA), Ingrid van Engelshoven (Wethouder D66), Michel Rog (Kamerlid CDA) en Rik Grashoff (Kamerlid GroenLinks). Relevante thema's als ‘de beste leraar voor de klas’, ‘een sterke basisvoorziening’ en ‘onderwijs op maat met ICT’ zullen onder meer aan bod komen in het debat.

Meer informatie 

Het programma biedt ruimschoots de gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen met collega's uit de sector. Ook vindt u op het congres een informatiemarkt met aanbieders van voor onze sector relevante informatie en diensten. Op deze informatiemarkt is bij de stand van Ruimte-OK voor ieder bestuur een gratis exemplaar van het boek Scholenbouwatlas beschikbaar.

Voor meer informatie over de ALV en het congres kunt u terecht op www.poraadcongres.nl.

UPDATE: congres uitverkocht

Het PO-Raad Congres is uitverkocht. U kunt zich niet meer aanmelden voor vrijdag 10 juni. Wel kunt u via dit formulier aangeven dat u op de hoogte wilt blijven wanneer er plekken vrijkomen door afmeldingen.

Uiteraard kunt u zich blijven aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 9 juni via dit formulier.