Nieuws

Genomineerden Museumeducatie Prijs bekend

De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019. De uitreiking is op 8 november 2019 tijdens de Museumkids Awards.

De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000. De prijs is bestemd om bijzondere, vernieuwende projecten met het veld te delen en navolging ervan te stimuleren.

De genomineerden

Uit het mooie aantal inzendingen heeft de jury zes educatieprojecten geselecteerd:

  • Groeistad, Amsterdam Museum
  • Sound Gestures, De Appel
  • GeoCraft in de Klas, GeoFort
  • Onzichtbare Collectie / fase 2, Marres
  • Sint Maarten Debat, Museum Catharijneconvent
  • Wie ben ik, wie was jij?, Nationaal Archief

De jury bestaat uit voorzitter Petra van Haren (voorzitter AVS), Ardin Mourik (directeur PO-Raad), Sanne Scholten (directeur LKCA), Joan Tol (projectleider Actieplan Cultuur Creatief Inclusief), Maaike Verberk (directeur DEN kennisinstituut cultuur & digitalisering) en Fred Wartna (voormalig directeur Villa Zebra en hoofddocent Willem de Kooningacademie).

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten