Nieuws

Heropening van scholen gemoedelijk verlopen

Vandaag opende het overgrote deel van de basisscholen in Nederland weer de deuren voor leerlingen. Deze ‘eerste schooldag’ verliep over het algemeen gemoedelijk en goed.  

Scholen werkten de afgelopen weken keihard aan de heropening: roosters maken voelde soms als een 1000-stukjespuzzel leggen, want naast slim plannen voor leraren en ouders is er ook afgestemd met de kinderopvang en bleek het op orde brengen van alle facilitaire zaken volgens de nieuwe richtlijnen nog best een uitdaging. Gelukkig ging dat op veruit de meeste plekken goed en openden vandaag dan eindelijk de schooldeuren weer.

Het ging er gemoedelijk aan toe tussen de kiss & rides en de schooldeuren. Natuurlijk zijn er de nodige hobbels genomen en gaan we nog hindernissen tegenkomen. ‘Blij, voorzichtig, angstig, hoopvol… allerlei gevoelens gaan door je heen bij het heropenen van de school’, zo ervaarde Meine Stoker, voorzitter CvB bij Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid Nederland . ‘Maar er heerste vandaag vooral een positieve vibe.’

’Weer open? Wat een rare beeldvorming’, vindt Adrie Groot, voorzitter CvB van Blosse, die wijst op de flexibiliteit en professionaliteit die zijn leerkrachten de afgelopen weken lieten zien. ’We zijn helemaal nooit dicht geweest, maar hebben supersnel een nieuwe werk- en leeromgeving gerealiseerd. En dat geeft mij veel vertrouwen in de wijze waarop we de komende weken verder gaan.’

Met de heropening komen er nieuwe uitdagingen op de scholen af: is de klas weer de veilige en vertrouwde omgeving die ze moet zijn? Hoe staat het ervoor met de gezondheid en aanwezigheid van medewerkers en leerlingen? Wat hebben de leerlingen wel of niet geleerd in de afgelopen weken? De PO-Raad blijft scholen en schoolbesturen ondersteunen bij de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Nuttige informatie en antwoord op verschillende vragen rondom de heropening vind je hier.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten