Nieuws

‘Hackathon’ blijkt nuttig instrument voor het vinden van oplossingen voor versnellingsvragen

De PO-Raad en Kennisnet hebben op de Education Hackathon jonge programmeurs uitgedaagd om binnen 24 uur met oplossingen te komen voor versnellingsvragen. Dit zijn ict-vraagstukken vanuit het primair onderwijs. De Hackathon maakte deel uit van de Campus Party op 26 en 27 mei in de Jaarbeurs. Dit mondiale techfestival is voor het eerst in Nederland gehouden. Het thema van de opdracht was gepersonaliseerd leren. Door de diversiteit in leermiddelen en applicaties is het voor leraren nu vaak moeilijk om overzicht te krijgen van de voortgang per leerling. Aan de jonge programmeurs de opdracht om de hindernissen op het gebied van gepersonaliseerd leren weg te nemen.

De jonge hackers werden op weg geholpen door de aanwezige schoolbestuurders, schoolleiders en leerkrachten.  Lees het volledige verslag over de Hackathon op de website van Kennisnet.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten