Nieuws

Cao PO: antwoorden op veelgestelde vragen en technische uitleg beschikbaar 

Kort na het afsluiten van de loonkloof-cao hebben de vakbonden en de PO-Raad opnieuw een onderhandelaarsakkoord bereikt. In dit bericht vind je onder andere een Q&A en onderbouwing over de cao primair onderwijs 2022-2023. Aangevuld met een technische uitleg en handreikingen over de loonkloof cao.  

Q&A Onderhandelaarsakkoord cao 2022-2023

Hoe zit het met het salaris, ouderschapsverlof en professionalisering? De PO-Raad heeft de antwoorden op de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. De komende periode werken we deze informatie bij. 

Financiële onderbouwing van de loonparagraaf

In de cao primair onderwijs 2022-2023 zijn voor drie onderwerpen afspraken gemaakt. Exclusief voor onze leden is de financiële onderbouwing van de loonparagraaf beschikbaar via mijn.poraad.nl.  

Loonkloof cao

In de nieuwe cao is de loonkloof gedicht. Dat is goed nieuws voor de sector en vooral voor alle mensen die in de sector werken. Het dichten van de loonkloof vergt een stevige investering van het kabinet. Er gaat 963,5 miljoen euro extra naar de sector. Belangrijke vraag voor schoolorganisaties in de sector is natuurlijk hoe het met de kosten en de bekostiging zit. Voor de liefhebbers is er een longread beschikbaar. Deze longread bevat een technische uitleg en totaalbeeld van de extra bekostiging voor het primair onderwijs. Lees ook ons eerdere bericht over de loonkloof cao met handreikingen en meer toelichting.

 

 

Afbeelding met een gekleurd vel op tafel met daarop de letters Q en A

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten