Nieuws

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden verwerken kosten groot onderhoud

In de toolbox Verwerking kosten groot onderhoud in jaarrekening per 2024 vind je nu ook veelgestelde vragen en antwoorden over de voorziening groot onderhoud conform de richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Eerder is daar ook een tool gepubliceerd voor berekening van de kosten.

De voorschriften voor het verwerken van de kosten van het groot onderhoud in de jaarrekening veranderen per 1 januari 2024. De meeste schoolorganisaties zullen daardoor een keuze moeten maken voor het verwerken van de kosten van groot onderhoud: activeren of het vormen van een voorziening. Als wordt gekozen voor de voorziening, dan moet deze veelal op een andere wijze worden vastgesteld, dan schoolorganisaties tot nu toe altijd deden. PO-Raad en VO-raad ondersteunen schoolorganisaties bij de keuzes die gemaakt moeten worden met informatie en tools. 

Op woensdag 27 september herhalen PO-Raad en VO-raad het webinar over het verwerken van de kosten voor groot onderhoud in de jaarrekening. Je kunt ook de presentatie van 7 september van eerste webinar verwerken groot onderhoud per 2024 bekijken.

Oudere leraar helpt kind