Nieuws

Indicatie bekostiging 2024 gepubliceerd

Een indicatie van de reguliere bekostiging primair onderwijs voor het komende kalenderjaar 2024 heeft DUO op 14 juni gepubliceerd. Schoolorganisaties kunnen deze vinden in de vernieuwde instellingsinformatie van DUO Zakelijk.

Geef in het zoekveld het bestuursnummer in zodat jouw organisatie zichtbaar wordt. Klik vervolgens op 'bekostiging' en op 'indicatie reguliere bekostiging po'. Je kunt vervolgens een pdf-document downloaden met een samenvatting en onderliggende pagina’s met details per school. De indicatie voor 2024 is gebaseerd op het aantal leerlingen op de teldatum 1 februari 2023.

De indicatie bevat niet alle onderdelen van de bekostiging. Er kan bijvoorbeeld nog geen indicatie gegeven worden van het budget voor onderwijsachterstanden bo, aangezien de achterstandsscores pas eind mei gepubliceerd zijn, niet op tijd om ze mee te nemen in de berekeningen. Er wordt ook nog geen rekening gehouden met de loonbijstelling over 2023 en de geraamde prijsbijstelling voor 2024.

De eerste regeling bekostiging voor 2024 zal in oktober worden gepubliceerd. De beschikkingen worden dan in november verstuurd.