Nieuws

Nieuwe maatregelen aangekondigd in persconferentie, nu geen gevolgen voor onderwijs

In de persconferentie van 3 november heeft het kabinet een pakket van strengere maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen hebben nu geen gevolgen voor het onderwijs. Minister-president Mark Rutte gaf aan dat de komende week wordt gekeken naar extra regionale maatregelen in gebieden waar de besmettingen hoog blijven, waarbij er mogelijk ook gevolgen zijn voor het voortgezet speciaal onderwijs.

Regio’s die nu hoge besmettingscijfers laten zien zijn Rotterdam, Zuid-Holland Zuid en Twente. Als het aantal besmettingen in die regio’s niet voldoende daalt, is één van de opties die op tafel ligt een mogelijke sluiting vanaf het voortgezet onderwijs. De komende week worden hierover knopen doorgehakt. De PO-Raad zit aan tafel bij de uitwerking van deze scenario’s en houd je via de website op de hoogte zodra er meer bekend is.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten