Nieuws

Buitenschoolse opvang mag voorzichtig weer open

Tijdens de persconferentie heeft het kabinet vandaag aangekondigd dat de buitenschoolse opvang (bso) vanaf maandag 19 april weer open mag. De PO-Raad is verheugd voor de ouders, maar vooral voor de kinderen. Zij krijgen zo weer iets meer regelmaat. Het zal echter nog niet ‘normaal’ zijn. Zowel onderwijs als opvang moeten alert blijven op besmettingen met het covidvirus.

Aangezien de landelijke besmettingscijfers nog niet voldoende dalen, ziet het kabinet op dit moment geen mogelijkheden om de maatregelen te versoepelen. De ontwikkelingen maken het echter wel mogelijk dat de bso helemaal open gaat. Net als in het onderwijs is het goed dat iedereen extra alert is op de basisregels: was vaak en goed je handen, volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar en iedereen met klachten blijft thuis en laat zich testen.

De PO-Raad gaat in overleg met kinderopvang en andere organisaties de protocollen zo snel mogelijk aanpassen. Daarbij worden de vragen over de nieuwe situatie zoveel mogelijk beantwoord. Zodra er meer bekend is over de aanpassingen lees je dat op deze website.

Zelftesten

Vanaf volgende week kunnen scholen een levering van zelftesten verwachten. De zelftesten in het reguliere basisonderwijs en speciaal (basis-) onderwijs zijn bedoeld voor gebruik door het onderwijspersoneel. Dat geldt ook voor het personeel van de kinderopvang als zij in het gebouw van een school zit. In het voortgezet- en voortgezet speciaal onderwijs worden zelftesten ingezet voor het preventief testen van onderwijspersoneel en risicogericht testen van leerlingen. Het gebruik van zelftesten is altijd vrijwillig.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten