Nieuws

Día del Maestro, National Teacher Appreciation Day, Dag van de leraar!

In El Salvador wordt vandaag - de Dag van de Leraar - beschouwd als een nationale feestdag, in België worden leraren letterlijk in de bloemetjes gezet en ook op de Maledieven wordt de dag gevierd met allerlei activiteiten en cadeaus voor leraren, professoren en ander onderwijspersoneel.

Wereldwijd erkennen 88 landen op (meestal) 5 oktober de essentiële maatschappelijke bijdrage van leerkrachten in het onderwijs. Zo ook in Nederland. En dat is belangrijk, want ,,Leraar zijn is eigenlijk net topsport,, aldus Elke van Meer, gymleraar bij CBS de Schakel in Utrecht. Dag in dag uit ziet zij alle groepen langs komen in haar gymzaal en zet zij zich telkens opnieuw in om de best mogelijke les te geven.

Bekijk hier wat Elke nog meer te vertellen heeft over haar vak:

Net als Elke voor de klas? Alles over leraar worden: zo kan het! lees je hier.

Elke hoopt met haar verhaal, én haar bijzondere combinatie leraarschap en topsport, jonge mensen te inspireren om het vak leraar te overwegen. ,,Het is heel veelzijdig en je doet zelfs nog een klein beetje aan talentscouting!".

De PO-Raad wenst alle leraren een mooie Dag van de Leraar toe!

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten