Nieuws

Leraren van het jaar 2023 bekend

Magda Pattiiha (so) en Cora Posthumus (po) zijn uitgeroepen tot Leraren van het Jaar 2023. De winnaars werden op de dag van de leraar bekendgemaakt door Mariëlle Paul, demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs.

Cora Posthumus werkt als leraar bij Taalcentrum Almere. Zij maakt zich al meer dan twintig jaar sterk voor gespecialiseerd en intensief taalonderwijs voor jonge nieuwkomers. Volgens de jury is ze 'een inspiratiebron voor jonge, potentiële en huidige leraren én voor mensen die in het onderwijs gewerkt hebben. [...] De impact die ze als leraar heeft, is meteen zichtbaar.'

Magda Pattiiha is docent op het Bredero College in Breda. Volgens de jury spreekt ze 'authentiek vanuit het speciaal onderwijs als leraar met veel kennis, ervaring en energie op het gebied van zowel pedagogiek als didactiek. Ze laat zien zich bewust te zijn van de uitdagingen in het onderwijs, voor leerlingen en collega’s.' 

Leraar van het Jaar voortgezet onderwijs is economiedocent Pieter Uittenbogaard. Lieke Brugman ging er als docent pegagogiek vandoor met de titel voor het middelbaar beroepsonderwijs.

De PO-Raad feliciteert Magda, Cora en de andere winnaars van harte met hun titel! 

Winnaars verkiezing Leraren van het Jaar 2023

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten