Nieuws

Mogelijke versoepelingen in corona-richtlijnen primair onderwijs

Het Outbreak Management Team (OMT) kijkt deze week of het mogelijk is de maatregelen in het po te versoepelen. De richtlijnen uit de protocollen van het po zijn niet meer in lijn met de versoepelingen die in de rest van de maatschappij worden doorgevoerd. De PO-Raad heeft hier aandacht voor gevraagd in gesprekken met het ministerie van OCW.

Leden van de PO-Raad gaven vooral aan dat richtlijnen met betrekking tot cohortering en het beperken van het aantal contacten per kind niet meer in lijn zijn met de opening van de rest van de maatschappij. In bijvoorbeeld dierentuinen, speeltuinen en pretparken komen kinderen immers ook met elkaar in contact. Onder andere busmaatschappijen en pretparken hanteren een ander protocol, hierdoor ontstaat frictie met het protocol voor het primair onderwijs. De PO-Raad hoopt het protocol hiermee in lijn te kunnen brengen na uitkomst van het OMT-advies.

Het OMT-advies wordt deze week verwacht. We houden je hiervan op de hoogte via de website. Bij versoepelingen voor het po, past de PO-Raad de protocollen hierop zo snel mogelijk aan. Uiteraard na overleg met de vakbonden, het ministerie van OCW en het RIVM.