Nieuws

Rinda den Besten maakt wissel van PO-Raad naar Jeugdbescherming Brabant

Per 1 april aanstaande verlaat Rinda den Besten de PO-Raad om de bestuurder te worden van de Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Noord-Oost Brabant en Veilig Thuis Brabant Zuid-Oost. Het algemeen bestuur van de PO-Raad heeft de procedure voor haar opvolging inmiddels in gang gezet.

Rinda: ,,Ik heb met heel veel plezier en veel inzet leiding gegeven aan deze prachtige en bevlogen club mensen en ben met trots voorzitter geweest van een sector die zich de laatste acht jaar enorm heeft ontwikkeld, is geprofessionaliseerd en zelfbewuster is geworden. Samen hebben we de sector en de PO-Raad doorontwikkeld en steviger op de kaart gezet, op allerlei terrein, altijd met als doel: de beste onderwijskwaliteit voor onze leerlingen. Nu in COVID-tijd vertrekken is niet gemakkelijk, maar ik laat de PO-Raad met een gerust gevoel achter en we gaan zoeken naar een manier om zo goed mogelijk afscheid van iedereen te kunnen nemen. Met alles wat ik bij de PO-Raad, maar ook ten tijde van mijn wethouderschap Jeugd en Onderwijs in Utrecht gedaan heb, zie ik deze nieuwe functie als een mooie volgende stap in een domein waar ik me al jaren zeer betrokken bij voel.”

Marjet van Zuijlen (voorzitter van de selectie-en remuneratiecommissie): ,,Wij feliciteren Rinda met haar benoeming en wensen haar veel geluk met deze mooie nieuwe stap. Wij kennen Rinda als een betrokken professional die met duidelijke doelen voor ogen strategisch en verbindend opereert. Op deze wijze heeft zij belangrijke resultaten voor de sector behaald.”

Jeugdbescherming Brabant
Jeugdbescherming Brabant is gevestigd in Den Bosch en voert in heel Noord-Brabant de jeugdbescherming en jeugdreclassering uit. Met zo’n 500 medewerkers werkt men jaarlijks met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van zo’n 5.000 kinderen, jongeren en hun ouders.