Nieuws

Speciale aandacht voor leerkrachten bij nieuwjaarsreceptie koningspaar

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag in zijn traditionele nieuwjaarstoespraak zijn waardering voor de betrokkenheid en gedrevenheid van leerkrachten in het po en vo uitgesproken. Leerkrachten waren dit jaar als speciale gasten uitgenodigd voor de nieuwjaarsontvangst van het koninklijk paar.

Voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst nodigen de koning Willem-Alexander en koningin Máxima jaarlijks enkele honderden gasten uit die ‘de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen’. Dit jaar waren specifiek leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs uitgenodigd in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

In zijn toespraak had de koning aandacht voor hun inzet: ,,Soms lijkt het wel alsof het onderwijs het antwoord moet geven op alle maatschappelijke vragen. De verantwoordelijkheid en druk die u voelt is groot. Ik denk dat ik namens vrijwel alle ouders spreek, als ik zeg: dank u wel voor uw betrokkenheid en gedrevenheid.’’

Tijdens de nieuwjaarbijeenkomst namen de koning, koningin Máxima en prinses Beatrix ruim de tijd om te praten met de vertegenwoordigers uit de onderwijswereld.