Nieuws

Staking primair onderwijs in Noord-Brabant en Limburg

De leraren in Noord-Brabant en Limburg leggen vrijdag 13 april massaal het werk neer. Zij maken zich sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector, zodat de leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort. De PO-Raad ondersteunt de staking en volgt de verschillende activiteiten in het zuiden van het land.

De vakbonden organiseren deze staking weer in overleg met de partijen van het PO-front. Het PO-front vindt de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt om salarissen te verhogen, te weinig en wil een betere bekostiging voor het primair onderwijs om de gevolgen van het lerarentekort te beperken. Op basis van een peiling onder de leden staat de PO-Raad achter de actie.

Om de druk op minister Arie Slob van Onderwijs en het gehele kabinet te houden, hebben de partijen afgesproken om een estafette van acties te houden. De estafette is op 14 februari in Noord-Nederland begonnen, op 14 maart waren de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht aan de beurt. Zij hebben het ‘stokje’ doorgegeven aan de medewerkers in Noord-Brabant en Limburg.

Eindhoven en Sittard

Er zijn op 13 april twee hoofdlocaties met een inhoudelijk programma. De presentatie van het programma is in handen van muzikant en schrijver Frans Pollux. In het programma is ruimte voor verschillende sprekers en muziek. We starten in de ochtend in Eindhoven. In de middag is er een hoofdprogramma in Sittard. Beide locaties bevinden zich in de buurt van een NS-station. 

  • 10.00 - 11.00 uur: Manifestatie in Eindhoven, Stadhuisplein (inloop vanaf 9.30 uur)
  • 13.00 - 14.00 uur: Manifestatie in Sittard, Op de Geer (inloop vanaf 12.30 uur)

Inlooplocaties in de regio

's Ochtends zijn er op veel plekken in beide provincies gesprekken met leraren en ouders over de problemen van het primair onderwijs. Zij kunnen van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij:

  • KBS Petrus en Paulusschool, Roland Holststraat 16 in Breda
  • Jan Ligthartschool Huibeven, Glimmenstraat 7 in Tilburg
  • Basisschool Het Rondeel, Acaciasingel 77 in 's-Hertogenbosch
  • Bestuurskantoor van Optimus primair onderwijs, Molenstraat 19 in Cuijk
  • Brede school Markeent, Sint Jozefslaan 102 in Weert
  • Stafbureau stichting Swalm en Roer, Roerderweg 35 in Roermond
  • Basisschool Franciscus, Schoollaan 2 in Bunde

30 mei: Gelderland en Overijssel

Aan het einde van de dag wordt het 'estafettestokje' overgedragen aan leraren uit Gelderland en Overijssel die op woensdag 30 mei actievoeren.