Podcast

Leiderschap en de maatschappelijke opdracht - Hartger Wassink

Deze podcast is een samenvatting van de masterclass 'Leiderschap en de maatschappelijke opdracht' van Hartger Wassink op 20 april 2022.

Om te voldoen aan de maatschappelijke opdracht werken schoolleiders en bestuurders steeds meer samen met andere domeinen, zoals zorg en gemeenten. In deze podcast vertelt Hartger Wassink wat dat betekent voor het leiderschap en samenspel tussen schoolleiding en bestuur. 

Er wordt steeds meer van onderwijs verwacht. De uitdagingen zijn bekend: maatschappelijke ongelijkheid, inclusief onderwijs en de aantrekkelijkheid van het beroep. Het onderwijs kan deze problemen niet alleen oplossen. Hiervoor is samenwerking met andere domeinen, zoals zorg en gemeenten noodzakelijk, met als gevolg een zogenaamde 'ketenintegratie'.

Dit heeft consequenties voor het werk van schoolleiding en bestuur. Wat betekent het voor hoe zij leidinggeven aan teams van professionals, van wie het werk zich steeds meer afspeelt in afstemming professionals in andere domeinen? Hoe ziet het samenspel tussen schoolleiding en bestuur er dan uit? En hoe weten we of al deze ontwikkeling uiteindelijk voor kinderen beter zijn?

In deze masterclass gaat Hartger Wassink (De professionele dialoog) in op zowel het interen sturingsproces als de aanpak van externe verantwoording.

media:podcast:1629d048-1fc8-44fd-9342-4bdcdbfa9734

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten