Nieuws

‘Eerst bouwkundig goed bouwen, daarna pas aan de slag met installaties’

De Programma’s van Eisen voor de nieuwbouw van scholen moeten echt anders, volgens Sonja Pool, projectleider nieuwbouw en renovatie bij schoolbestuur De Haagse Scholen. Dit laat zij zien in een video aan de hand van lessen uit de praktijk.

Door het coronavirus krijgt ventilatie op scholen veel aandacht. Sinds 1 januari kunnen gemeenten en schoolbesturen via de SUVIS-regeling subsidie aanvragen om de ventilatie op scholen te verbeteren. Naast ventilatie zijn er meer nodig om van een school een gezonde leer- en werkomgeving te maken.

In deze video legt Pool uit wat er in haar optiek anders moet in de Programma’s van Eisen voor nieuwe scholen. Sonja Pool: ,,Ik vind dat je eerst moet beginnen om bouwkundig goed te bouwen, voor je aan de slag gaat met installaties. Waar ik bij nieuwbouw tegenaan loop is dat je vanwege de beschikbare budgetten moet bezuinigen op zaken waar je juist niet op wilt bezuinigen. Corona kan aanleiding zijn weer eens opnieuw te kijken hoe we in Nederland scholen bouwen.’’

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten