Nieuws

Routekaart banenafspraak helpt bij realiseren extra banen

Een beter perspectief op een reguliere baan voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van de banenafspraak. Om schoolorganisaties in het primair onderwijs te informeren, inspireren en wegwijs te maken in alle informatie die nodig is om invulling te geven aan de banenafspraak is de Routekaart banenafspraak primair onderwijs ontwikkeld. Samen maken we het primair onderwijs inclusiever en diverser!

Routekaart banenafspraak primair onderwijs

Wil jij invulling geven aan de banenafspraak maar weet je niet hoe je moet beginnen? Deze routekaart helpt je op weg. De informatie in de routekaart is geformuleerd op basis van informatie over de banenafspraak, expertise van diverse organisaties en ervaringsverhalen. Een praktisch hulpmiddel en naslagwerk om aan de slag te gaan met de invulling van de banenafspraak. We sluiten deze routekaart af met tips, een overzicht van alle genoemde verwijzingen naar alle websites en een handige checklist.

Het primair onderwijs verbindt zich graag aan het doel van de banenafspraak: de sector heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid én het gaat deels over de leerlingen uit de sector (bijvoorbeeld van het voortgezet speciaal onderwijs) die hiermee een plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

Kijk voor meer informatie op de themapagina Banenafspraak. De routekaart is een uitgave van de PO-Raad en Vervangingsfonds/Participatiefonds en is tot stand gekomen met medewerking en raadpleging van De Normaalste Zaak. 

Afbeelding routekaart banenafspraak

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten