Nieuws

Algemeen Dagblad: 'Toch geen extra geld voor asielkinderen op basisschool'

Basisscholen krijgen toch geen twee maar één jaar extra geld om onderwijs aan vluchtelingenkinderen van te betalen. Het Algemeen Dagblad en diverse regionale dagbladen schrijven hier vandaag over. In de kranten laat de PO-Raad weten dat de lessen voor andere kinderen hierdoor in gevaar komen. Voordat de kinderen goed en wel zijn gesetteld, zijn ze vaak meerdere malen verhuisd en hebben ze verschillende scholen bezocht. Het geld voor het eerste jaar is al bijna op voordat de kinderen een vaste woonplaats en school hebben en dan zijn hun eventuele achterstanden nog niet weggewerkt.

Een van de redenen dat staatsseceretaris Sander Dekker (Onderwijs) niet twee maar één jaar wil betalen, is omdat basisscholen volgens hem na dat eerste jaar uit een ander potje betaald krijgen: die van de onderwijsachterstanden. De PO-Raad bestrijdt dat. Alleen voor kinderen van lager opgeleide ouders is extra geld beschikbaar, maar de ouders van de vluchtelingenkinderen die nu naar Nederland komen, zijn hoger opgeleid. Die kinderen hebben sowieso extra ondersteuning nodig op school en dat kost geld. Daar doet de opleiding van hun ouders niets aan af.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten