Nieuws

Terugblik op studiedagen LOWAN-PO

Op 26 en 27 maart 2024 waren de landelijke LOWAN-PO studiedagen. Ruim 2800 onderwijsprofessionals die werken met nieuwkomers lieten zich informeren over ontwikkelingen op het gebied van taalonderwijs & meertaligheid, de sociaal- emotionele ontwikkeling, thematisch werken, overige basisvaardigheden en (veel) meer.  

Taal is echt overal

Wat doen leerlingen als ze een tijd stil hebben gezeten? Juist, bewegen! Deelnemers kwamen, na een soms lange reis, hinkelend het NBC Congrescentrum binnen. Bewegen en taal ging hierin mooi samen! Taal was niet alleen buiten het gebouw aanwezig maar zeker ook binnen. Op verschillende plekken in het gebouw werden deelnemers geprikkeld om na te denken over meertaligheid, taalverwarring en waren er verhalen over jonge nieuwkomers. Nieuwsgierig? Kijk dan naar de presentaties van de sessies op de website van LOWAN.

Slotsessie met Sinan Can

De dag eindigde met een slotsessie waarbij LOWAN-adviseur Karlijn de Jonge in gesprek ging met documentairemaker Sinan Can. Speciaal voor deze slotsessie selecteerde Sinan Can 3 fragmenten uit zijn werk. Onderwerpen die n.a.v. deze fragmenten ter sprake kwamen waren drijfveren, kansengelijkheid, het belang van nieuwkomersonderwijs en welkoms- en afscheidsrituelen.    

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief en LinkedIn van LOWAN houden ze jullie op de hoogte over aanmelden voor de LOWAN-PO studiedagen 2025.   

Je ziet de ingang van het NBC met een rood bord waarop staat dat hier de studiedagen zijn.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten