Nieuws

Doe mee aan peiling over leerlingen uit Oekraïne

Om een beter zicht te krijgen op het onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne, voert het ministerie van OCW vier korte peilingen uit. De PO-Raad en LOWAN roepen alle schoolorganisaties op om aan de peiling deel te nemen.

Freddy Weima, voorzitter PO-Raad: ,,Het is belangrijk dat we een beter overzicht krijgen van hoeveel leerlingen uit Oekraïne nu onderwijs krijgen in Nederland. Het kabinet kan de scholen dan beter ondersteunen in het organiseren van dat onderwijs. Ik nodig schoolleiders en schoolbestuurders daarom graag uit om aan deze peiling mee te doen, ook wanneer je nu geen leerlingen uit Oekraïne op school hebt. Dat is nodig voor een volledig en betrouwbaar beeld.’’

Scholen ontvangen deze week per mail een uitnodiging voor de peiling. Deze staat open tot dinsdag 17 mei. Het invullen kost minder dan vijf minuten. Mocht de uitnodiging je onverhoopt niet bereiken, dan kun je een nieuwe link voor de schoollocatie aanvragen bij het onderzoeksbureau ResearchNed. Er kan één peiling ingevuld worden per BRIN-nummer.

Voor vragen over de peiling kun je terecht bij ResearchNed.

Kind vlag oekraine