Nieuws

Help mee aan sectorontwikkeling met MYRA op het gebied van digitalisering

Wil je als bestuurder weten hoe jouw scholen ervoor staan als het gaat om digitalisering? En ben je benieuwd hoe de sector zich ontwikkelt op dit gebied? Dat kan nu dankzij de nieuwe monitor digitalisering funderend onderwijs MYRA.

De monitor is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad. MYRA kan ingevuld worden door bestuurders, schoolleiders, ICT-coördinatoren en leraren en geeft volledig inzicht in de stand van digitalisering op jouw scholen én die van de sector als geheel.

Bekijk in één minuut hoe de monitor werkt:

Externe video URL

Met MYRA weet je waar je staat

MYRA is namelijk de eerste monitor waarin alle thema’s die horen bij digitalisering samenkomen. Denk aan

  • Privacy,
  • informatiebeveiliging,
  • ICT-bekwaamheid,
  • professionalisering,
  • digitale geletterdheid,
  • innovatie en
  • leermiddelen.

De levert scholen en besturen een compleet, betrouwbaar en waardevol resultaat op. Daarmee kunnen ze hun digitalisering goed en veilig organiseren.

Handige rapportages

Deelnemende scholen ontvangen school- en bestuursrapportages. Dankzij de rapportages weten de scholen precies waar zij staan in de ontwikkeling rond digitalisering en waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo geeft MYRA besturen en scholen meer grip en regie op digitalisering. ICT-coördinatoren krijgen dankzij MYRA een goed beeld van de hele onderwijssector; een sterk referentiekader voor de eigen school en het bestuur. Leraren worden zich met behulp van MYRA bewuster van hun eigen kennis en kunde. Zo kunnen zij zich gericht ontwikkelen om technologie beter te begrijpen en voor zich te laten werken.

Doe mee!

Hoe meer mensen de monitor invullen, hoe beter het beeld. Daarom raden we aan om dit met het hele team in te vullen. Het invullen van de monitor digitalisering funderend onderwijs MYRA is gratis en kan eenvoudig online. Dat kost gemiddeld 20 à 25 minuten. Je hebt nog tot en met 17 maart om je aan te melden. Het invullen van de monitor kan nog tot en met 24 maart.

Meld je direct aan!

Wil je meer weten over de ICT-monitor MYRA? Ga dan naar Digitalisering op school? Met MYRA weet je waar je staat of bekijk de FAQ over de monitor van Kennisnet.

MYRA

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten