Digitaal veilig

De inzet van ICT biedt schoolorganisaties veel kansen, maar kent ook risico’s. Een essentiële voorwaarde om de inzet van ICT goed te organiseren is een veilige digitale omgeving voor leerlingen én medewerkers. Het programma Digitaal Veilig Funderend Onderwijs zet daar de komende jaren flink op in. Dat doen we samen met het ministerie van OCW, de VO-raad, Kennisnet en SIVON.

Wil jij aan de slag met de digitale veiligheid van jouw organisatie? Doe dan komend jaar mee aan een van de activiteiten. 

Help, onze school is gehackt! Wat nu?

Een van de scholen in de stichting is gehackt. In alle scholen staan de laptops en digiborden op zwart. Leraren en leerlingen hebben geen toegang meer tot digitaal lesmateriaal, en een anonieme afzender eist tonnen aan losgeld. Wat nu? In deze reeks webinars nemen we je mee in de wereld van de cybercriminaliteit in het onderwijs én krijg je tips om slim te handelen als je toch met een aanval geconfronteerd wordt. Ook leer je meer over het nieuwe normenkader IBP, hoe je daarmee aan de slag kunt gaan en gaan we met elkaar in gesprek over wat dit normenkader betekent voor schoolorganisaties.
→ Bekijk meer informatie over de webinars en geef je interesse door

Leertraject Regie op digitalisering

Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in het realiseren van ambities van eigentijds onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan het anders organiseren van lessen en het bieden van meer maatwerk. Het is van belang dat je je als bestuurder bewust bent van de mogelijke risico’s van technologieën en regie kunt nemen over de ontwikkeling. Tijdens het nieuwe leertraject Regie op digitalisering komen deze onderwerpen aan bod.
→ Bekijk meer informatie over het leertraject en meld je aan (via VO-academie)

Leernetwerk Onderwijsontwikkeling stimuleren met technologie

Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in het realiseren van ambities van eigentijds onderwijs. De inzet van technologie kan het onderwijs verrijken en een bijdrage leveren aan complexe onderwijsvraagstukken. Wil je weten hoe je technologie goed implementeert in de school? Dan is dit leernetwerk iets voor jou! 
→ Bekijk meer informatie over het leernetwerk en meld je aan